If you want us, call 06 57 55 99 35

Lody

Lody Willemsen

Lody Willemsen, Drums and backing vocals:

De strakke slag, fills en accenten kenmerken de drumstijl van Lody. Hij kreeg muziek met de paplepel ingegoten en luisterde op jonge leeftijd naar jazz, blues en klassieke muziek. Door Queen en later Rush, Yes en Genesis werd de muzikale voorkeur duidelijk. Symphonische rockconcerten werden veelvuldig bezocht en muziek werd een van de belangrijkste levensaders. Door zijn drumleraar Ronald van der Enk werd Lody gestimuleerd om in bands te spelen.

Lody werd benaderd door Ton Terink om samen met hem en de bassist van het eerste uur, Will Dolman, en gitarist Peter Smit, een classic rockband te beginnen. En zo stond Lody aan de wieg van Handsome Molly. Hij was mede ’the hand that rocks the cradle’ en de hand werd ook niet meer losgelaten. Samen met frontman Ton Terink  is hij dus de mede-oprichter van de band. “De muzikale chemie is voelbaar” aldus Lody. En die chemie resulteert in muzikale creativiteit: de rockende baby poept het ene na het andere eigen nummer uit. Een succesformule dus!

Samen met bassist Hans, is Lody het kloppend hart van Handsome Molly. De mix van jazz, blues, rock, soul en country maken dat Handsome Molly zijn eigen geluid heeft. Eigentijdse poprock met een knipoog naar de jaren 70 en 80. Naast Handsome Molly speelt Lody in de Amsterdamse Headless Spaceband.

Lody plays on:

Acoustic

Models

Favorites to play