If you want us, call 06 57 55 99 35

Ton

Ton Terink: Vocals, guitar

Ton groeide op met old school rock ‘n roll, boogiewoogie en blues. Deze muzieksmaak werd later wat steviger met bands zoals Status Quo, AC/DC, ZZ Top, Black Crowes en vooral the Rolling Stones. Ook waren voor hem o.a. the Eagles, Tom Petty, Bob Seeger maar ook onze ‘eigen’ Herman Brood muzikale voorbeelden. De liefde voor de laatste leidde ertoe dat hij een aantal jaren als gitarist deel uitmaakte van de regionaal succesvolle Brood-coverband Jack & the Wildside (later JWS), wat zelfs een cd tot resultaat had en de bandbattle ‘Moonstruck’ werd gewonnen.

Na dit muzikale avontuur wilde hij zich, naast gitaarspelen, meer toeleggen als singer/songwriter en vormde een band om zich heen. Samen met drummer Lody richtte hij in 2010 Handsome Molly op.

Behalve swingende covers kwamen nu ook de zelfgeschreven nummers meer tot hun recht; van knallende rock tot gevoelige ballads. “Voor mij is het schrijven van songs een emotionele uitlaatklep, gedachten die op het podium tot leven komen. Ik geniet met volle teugen van elk optreden”, aldus onze frontman.

Ton plays on:

Electric guitars

Acoustic

Amp

Models

Favorites to play